Akrobatik på hög nivå….

…. eller “Det kunde ha varit skärtorsdag”

Fel datum?

Fel datum?

Efter en hel natts regnande hördes ett sörplande, gurglande ljud utifrån balkongen. Det regnade fortfarande litegrand, men jag öppnade, stack ut huvudet och kollade läget. Det visar sig att det står ca 7 cm vatten över hela balkong-golvet! Det måste ha blivit stopp i avloppsbrunnen. Det ramlar ner mycket barr och skräp från de stora pinjeträden, så det verkade vara ett enkelt problem att lösa. Bortsett från att brunnen är i bortre hörnet av balkongen, bakom en palm planterad i en jättekruka, så trångt att man inte kommer emellan. Svårt att komma åt.

Men man är väl lite fiffig, så jag springer ner och hämtar trädgårdskvasten för att kunna använda den för att krafsa bort det som lagt sig över brunnsgallret.  Jag är klädd i mjukisbyxor, så för att dom inte ska bli våta tar jag helt enkelt av dom och tassar ut barfota i regnvattnet som når mej över fotknölarna. Smyger in kvasten bakom krukan och rafsar bort lite barr och smulor – men ingenting händer. Då begriper jag att jag på nåt sätt måste komma åt att lyfta upp hela brunnslocket, och rensa under. Den här krukan är jättestor och palmen är stor, sticksig och våt. Så enklaste sättet att komma åt är helt enkelt att ta med kvasten, kliva ut på taket och sen kliva ner igen på andra sidan palmen.

Först då, halvvägs igenom proceduren, inser jag att jag måste se rätt märklig ut. Uppepå vårt tak, medförande kvast, iklädd endast T-shirt och trosor, i regnet….Nåväl, jag har ett problem att lösa. Och det var enkelt. Bara lyfta på locket, ta bort barren, och sluuuurrrrp så forsade vattnet ut. Sen skulle jag klättra tillbaka igen. Först då känner jag mej riktigt pinsam. Jag inser att jag befinner mej inom fullt synhåll från stora hotellet bredvid. Hoppas att ingen är ute, eller ens tittar ut genom fönstren eftersom det regnar litegrand. Men det finns ju inga direkta alternativ, så jag greppar kvasten och klättrar tillbaka.

Väl tillbaka i sovrummet, torkar jag mina våta fötter på en handduk jag lagt ut och kastar ett öga på min man. Han sitter i sängen och stirrar på mej med stora ögon. “Säg inte att du precis gjorde vad jag tror att du gjorde!?!

Först då gick det upp för mej, att inte bara jag skulle ha anledning att vara generad om jag ertappats. Min stackars make hamnar ju också i skottlinjen om jag ställer till med pinsamma saker. Men jag greps av ett fnissanfall, och är förberedd på att skylla på att jag trodde det var skärtorsdag, om någon till äventyrs skulle ha sett mej tassa omkring uppe på taket, halvklädd, medförande kvast ….

Kom av någon anledning att tänka på den här lilla sekvensen:

(“Håll dej i spiskroken, farbror Melker!”)

Hög nostalgifaktor för alla i min generation 🙂 

Advertisements
This entry was posted in Vardagsbetraktelser and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Akrobatik på hög nivå….

  1. Bettan says:

    Bra kvinna “reder sig själv” :v Eller hur ?

Kommentera gärna!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s