Jag ser inte ett barr…

… alltså, inte ett och ett, för det är en heltäckningsmatta!! Som att inte kunna se skogen för alla träd, liksom.

Barrmatta

Barrmatta

Det handlar om trädgårdsskötsel idag. Trots att min trädgård är obetydligt större än två uppslagna dagstidningar, så upplevs den just nu mer som två fotbollsplaner. Hektarer täckta av långa barr och hundratals stora kottar. Så blir det när det växer inte mindre än 5 (fem!)  stora, majestätiska pinjeträd på tomten och vi har haft en vecka med mycket vind.

Pinheiro Manso

Pinheiro Manso

När Sara och Johan var här fick jag hjälp att snygga till i trädgården, och den såg prydlig och välskött ut. Nu ser det ut som om huset stått obebott i ett par år. Kampen mot barren är ojämn, och mina insatser är kanske att jämföra med svenskarnas spel i fotbolls-EM. Det vill säga, jag får motion, men det påverkar inte slutresultatet nämnvärt.

Kottarna är i och för sig en tillgång, för en kommande, kylig vinter är det tacksamt att ha ett förråd. Dom är bäst när det gäller att få igång en skön brasa, och den mycket kompakta veden är svårtänd. Nu har jag säckvis med kottar och är rustad att möta arktisk kyla. Om utifall att, alltså.

Kottar

Kottar

När kottarna landar på taket en blåsig kväll, och alla pinjenötterna exploderar ur sina fästen, så har det hänt att jag undrar om vi faktiskt befinner oss under granatbeskjutning. Det är inga måttliga brisader på mitt tak! (Krasch – smatter) Akleja tycker om att hjälpa till med kottarna. I alla fall kan hon bära dom till ett annat ställe än där dom först landade och tugga ner dom till flis.

Grannen får sina träd trimmade

Grannen får sina träd trimmade

Jag har varit framme med stege och sekatör och snyggat till häcken. Trimmat ner några buskar. Försökt tämja murgrönan, som försökt lägga beslag på mina trädgårdsmöbler.

Övat på mina bästa svordomar medan jag gick loss på en ostyrig rosbuske, utan allt för mycket blodvite.  Så om man kisar en aning, och tittar lite mer uppåt, så är valda delar av min trädgård helt okej.

Sen var det gräsmattan. Den är knappt större än ett frimärke, och jag har inte lyckats få ordning på bevattningen. Mellan barren sticker det upp långa skott av ogräs på gulaktig botten. Här behövs det en trimmer. Och en händig person som kan hantera den.

Jag har nu gett upp och bett om hjälp. Det får komma en man i blåställ och medhavd lövblås och rymlig skottkärra. Jag klarar inte att se mer barr! (Vilket I-landsproblem!)

Vinden har verkat lagt sig, och kanske får trädgården vara fin ett tag sen. Jag åker och handlar en dunk med träolja och ger mej på däcket istället. Nej, jag har inga problem att hålla mej sysselsatt. Om jag har lust, alltså.

Advertisements
This entry was posted in I-landsproblem, Vardagsbetraktelser and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera gärna!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s